alttext
creditcardvergelijking.nl
creditcard

Kun je met een creditcard aankopen doen in webshops?

De creditcard is uitermate geschikt voor aankopen op internet. Vooral bij bestellingen in buitenlandse webwinkels komt een creditcard zeer goed van pas.

U kunt betalen met uw creditcard als u het logo ziet van uw creditcardnetwerk, meestal Visa of Mastercard.

Het voordeel van een creditcard is juist het universele karakter ervan. Visa en Mastercard werken overal hetzelfde, in elk land en ook in elke webwinkel.

Online betalen met creditcard is relatief veilig

Als u gaat winkelen op internet, dan biedt het gebruik van een creditcard vaak extra voordelen.* Komt de bestelling niet aan of is deze beschadigd, dan krijgt u het geld terug.

Dit geldt ook voor onterechte afschrijvingen of bij fraude. U moet dit wel apart betwisten.

Het u betaald via iDeal, dan is het onmogelijk om betalingen te betwisten. U kunt bij iDeal (en ook bij een acceptgiro) alleen geld terugkrijgen als de winkel het handmatig naar u overmaakt.

Let op of de pagina beveiligd is

Betalen via internet is dus extra veilig door enerzijds de mogelijkheid om te betwisten, en anderzijds de garanties op het afleveren. Zolang u verstandig met uw creditcard omgaat, hoeft u zich dus geen zorgen te maken.

Let er bij het webwinkelen wel altijd op dat u uw gegevens alleen overhandigt op beveiligde pagina's die beginnen met https:. Stuur nooit uw gegevens op via e-mail.

Maak liefst ook gebruik van Mastercard Securecode of Veried by Visa. Dit zijn extra wachtwoorden die u kunt invoeren bij online betalingen. Hiermee wordt de aankoop nog veiliger.

(* De aankoopverzekering, internetgarantie en aflevergaranties gelden voor steeds meer creditcards, maar niet voor prepaid creditcards.)