Creditcards vergelijken

Kun je met een creditcard aankopen doen in webshops?

De creditcard is uitermate geschikt voor aankopen op internet. Vooral bij bestellingen in buitenlandse webwinkels komt een creditcard zeer goed van pas. Maar beperk het gebruik tot bekende webshops.

Je kunt betalen met je creditcard als je het logo ziet van je creditcardnetwerk, meestal Visa of Mastercard.

Het voordeel van een creditcard is juist het universele karakter ervan. Visa en Mastercard werken overal hetzelfde, in elk land en ook in elke webwinkel.

Online betalen met creditcard is relatief veilig

Als je gaat winkelen op internet, dan biedt het gebruik van een creditcard vaak extra voordelen.* Komt de bestelling niet aan of is deze beschadigd, dan krijg je het geld terug.

Dit geldt ook voor onterechte afschrijvingen of bij fraude. Je moet dit wel apart betwisten.

Heb je betaald via iDeal, dan is het onmogelijk om betalingen te betwisten. Je kunt bij iDeal (en ook bij een acceptgiro) alleen geld terugkrijgen als de winkel het handmatig naar je overmaakt.

Let op of de pagina beveiligd is

Betalen via internet is dus extra veilig door enerzijds de mogelijkheid om te betwisten, en anderzijds de garanties op het afleveren. Zolang je verstandig met je creditcard omgaat, hoef je je dus geen zorgen te maken.

Let er bij het webwinkelen wel altijd op dat je je gegevens alleen overhandigt op beveiligde pagina's die beginnen met https:. Stuur nooit je gegevens op via e-mail.

Met ingang van 2021 is het voor webwinkels verplicht om tweetrapsbeveiliging toe te passen. Dat heet bijvoorbeeld Mastercard Securecode of Veried by Visa. Je kunt daarmee met behulp van de app een betaling goedkeuren. Hiermee is de aankoop optimaal beveiligd.

(* De aankoopverzekering, internetgarantie en aflevergaranties gelden voor steeds meer creditcards, maar niet voor prepaid creditcards.)

(© Creditcardvergelijking)