Creditcards vergelijken

Kan ik met elke creditcard wereldwijd betalen?

Ja, met elke creditcard kun je wereldwijd betalen. Dat is nou net het belangrijkste gemak van creditcards.

Iedere creditcard met het Visa- of Mastercardlogo werkt wereldwijd hetzelfde. Als je ergens wilt afrekenen maakt het dus niet uit of je een Mastercard-creditcard hebt van de ANWB of bijvoorbeeld van de Rabobank.

Creditcards worden in bijna alle landen geaccepteerd. Vrijwel alle bekende hotels, autoverhuurbedrijven en winkels aanvaarden de kaart als betaalmiddel.

Sommige bedrijven, zoals de bekende autoverhuurders, aanvaarden juist uitsluitend creditcards en geen andere betaalmiddelen. In veel landen kun je ook gewoon in de supermarkt met een creditcard betalen. In Nederland kan dat ook, maar bijna niemand doet het.

Kijk naar het logo

Wanneer je ergens een Visa- of Mastercardlogo ziet staan, kun je er zeker betalen met de creditcard. Zie je geen logo, dan is het slim om even te vragen naar de betaalmogelijkheden. Staat er alleen een logo van Visa afgebeeld, dan is Mastercard meestal ook gewoon welkom.

Heb je een creditcard van American Express, dan kan het zijn dat je niet overal terechtkunt. Zeker in Nederlandse winkels is de aanvaarding nog slecht.

(© Creditcardvergelijking)

Lees ook:

Mag je een Nederlandse creditcard houden als je emigreert?