Creditcards vergelijken

Moet ik eerst geld overmaken naar mijn creditcard om te kunnen betalen?

Bij normale creditcards hoef je nooit eerst geld over te maken. Bij een prepaidcard moet dat wel.

Voor beide soorten creditcards leggen we hieronder uit waarom dat zo is.

Reguliere creditcards

De creditcardmaatschappij schiet al je betalingen voor. Je hoeft dus zelf geen geld op de kaart of rekening te zetten. Aan het einde van de maand krijg je een verzameling van alle betalingen in één rekeningoverzicht. Als je deze rekening volledig voldoet, betaal je geen rente over je uitgaven.

Geld overmaken naar je creditcard is echter wel mogelijk. Je kunt zo zelf de bestedingsruimte vergroten. Op vakantie kom je dan bijvoorbeeld minder snel tegen de limiet aan te zitten.

Als je besluit om geld vooraf over te maken, dan wordt dit verrekend op je rekeningoverzicht. Alleen het saldo dat nog openstaat moet je dan betalen. Houd je geld over, dan zal dat afhankelijk van de creditcard óf worden teruggestort, óf het blijft als tegoed staan voor later gebruik.

Prepaid creditcards

De aanbieders van prepaid creditcards lenen geen geld uit en schieten niets voor.

Je kunt dus nooit meer uitgeven dan wat je van tevoren op de kaart hebt gestort. Het is niet mogelijk om tussendoor negatief te staan op de rekening van een prepaidcard.

Houd er rekening mee dat er kosten zijn verbonden aan elke oplaadbeurt. Bij vrijwel elke prepaidaanbieder betaal je daarvoor, procentueel of met een vast bedrag.

Bij reguliere creditcards is dit nooit het geval, geld overmaken is dan kosteloos.

(© Creditcardvergelijking)

Lees ook:

Geld storten op een creditcard, hoe gaat dat?