creditcardvergelijking.nl

 Wat kost een creditcard?creditcard

CreditCard, hoge kosten?

Bij creditcards denken veel Nederlanders aan hoge kosten, dure leningen en onvoorziene afschrijvingen? Is dat ook terecht?

Kosten bij sporadisch gebruik

Als u de creditcard bijna niet gebruikt, dan zijn vooral de vaste jaarlijkse kosten van belang. U heeft al voor een tientje per jaar een creditcard. Voor meer informatie, zie: creditcard met beperkte kosten per jaar. Het grootste deel van de Nederlanders gebruikt de creditcard sporadisch. In het buitenland werkt de bankpas veel minder goed dan hier, soms is het gebruik van een creditcard bijna niet te vermijden. Hetzelfde geldt voor betalingen op het internet.

Lenen met een creditcard is inderdaad duur, maar ook te vermijden

De leenrentes van creditcards liggen vrijwel allemaal op het maximaal toegestane tarief van 15% op jaarbasis. Deze tarieven zijn enigszins te vergelijken met de tarieven van rood staan, maar als u kiest voor doorlopend krediet bespaart u vrijwel zeker rente.
Slechts 20% van de Nederlandse creditcardgebruikers betaalt rente bij het gebruik van de creditcard. U betaalt rente als u kiest voor gespreid terugbetalen. Als u de creditcardrekening 100% terugbetaalt, betaalt u geen rente. De rente die u bij creditcards betaalt zijn dus volledig te vermijden. Zie: creditcard rente vergelijk

Geld pinnen met creditcard is af te raden

Als u geld wilt pinnen, dan kunt u dat eigenlijk beter altijd doen met een gewone bankpas. Bij de meeste creditcards betaalt u 1% of meer van de opnamesom. Geld afhalen met een bankpas is in vrijwel alle gevallen voordeliger. Voor meer informatie, zie: Met welke creditcard kan ik goedkoop geld opnemen?

Misverstand: hoge kosten bij fraude

Juist op het gebied van veiligheid blinken creditcards uit. U kunt namelijk betalingen betwisten bij een creditcard. Op het internet gelden vaak aanvullende garanties. Op vakantie loopt u vaak maar een beperkt eigen risico bij creditcardfraude (rond de 50 euro). Uiteraard dient u altijd waakzaam te zijn en bij vermoedens van fraude direct uw creditcardmaatschappij te benaderen.

Naar de homepage