Creditcards vergelijken

Bedrijfscreditcard wordt populairder

Het aantal zakelijke creditcards zal de komende jaren flink groeien. Dat lezen we in een nieuw rapport Commercial cards in Europe 2015.

Volgens dit verslag zijn er in Europa nu ruim 45 miljoen bedrijfscreditcards in omloop. In 2020 zijn dat er 57 miljoen. De grote creditcardmaatschappijen gaan op deze kaarten inzetten omdat ze er meer aan kunnen verdienen.

Waar worden zakelijke creditcards voor gebruikt?

Businesscards zijn vooral handig voor zakelijke uitgaven van werknemers. Zij hoeven geen bonnetjes meer in te dienen. Ook gaan uitgaven rechtstreeks de boekhouding in. Ondernemers kunnen er makkelijk hun zakelijke en privébestedingen mee scheiden.

Op dit moment is echter nog maar 1 op de 25 creditcards in Europa een businesscard. Er is dus nog veel werk voor de grote creditcardmerken.

Visa heeft nu de meeste kaarten (32%) en is populair bij bedrijven in Engeland en Frankrijk. Mastercard heeft er iets minder (23%), maar is in meer landen de marktleider. American Express (6,4%) doet het dan weer goed in Duitsland.

De meeste kaarten (38%) zijn nog brandstofpassen van andere aanbieders, maar dat aandeel loopt hard terug. De bekende merken gaan terrein winnen vanwege hun internationale karakter en ruimere mogelijkheden, verwachten de onderzoekers.

Businesscards in Nederland

In Nederland worden onder meer de Visa World Card Business en Mastercard Business uitgegeven. Voor grotere bedrijven die meer dan 50 kaarten nodig hebben is er de Mastercard Corporate.

Ook onze nationale banken bieden zakelijke creditcards aan. Een overzicht van bedrijfscreditcards in Nederland vind je hier.

(door Ton Hermans, 6 april 2016)