Creditcards vergelijken

Geld opnemen met creditcard ING opnieuw duurder

Ton Hermans

09/01/2020

ING verhoogt binnenkort niet alleen de prijs van zijn creditcards. Ook cash opnemen met de kaart wordt duurder.

De vaste kosten van de gewone creditcard van ING gaan vanaf 1 maart van 17,40 naar 18,60 euro per jaar. Dat is nog steeds niet duur voor een creditcard, maar je moet er wel een ING-bankrekening voor hebben. De creditcard werkt niet in combinatie met andere betaalrekeningen.

Heb je een tweede kaart, bijvoorbeeld voor je partner, dan kost deze voortaan 14,40 euro in plaats van 13,20 euro. Eveneens een stijging van een dubbeltje per maand.

Cash pinnen flink duurder

Wel flink duurder wordt contant geld pinnen bij een geldautomaat. Doe je dat met de creditcard van ING, dan betaal je voortaan 4 procent van het gepinde bedrag in euro's. Op dit moment is dat nog 2 procent. Cash pinnen met de creditcard kost altijd minimaal 4,50 euro, en dat blijft zo.

Pin je dus 100 euro cash, dan kost je dat vanaf 1 maart nog steeds 4,50 euro. Maar neem je 200 euro op, dan rekent ING je voortaan 8 euro aan. Nu is dat ook nog 4,50 euro. Dit is een kostenstijging van bijna 78 procent. Bij 300 euro pinnen schrijft ING 12 euro af, liefst een verdubbeling van de kosten.

Ben je in het buitenland en pin je een vreemde munt, dan moet je er nog een koersopslag van 2 procent bijtellen. Deze opslag verandert niet.

ING Platinumcard

ING heeft ook nog een luxeversie van zijn creditcard, de Platinumcard. Deze kost voortaan jaarlijks 52,20 euro in plaats van 49,80.

Voor een goedkopere ING-studentencreditcard moet elk jaar 13,80 euro worden betaald in plaats van 12,50 euro. De kosten van geld pinnen zijn met deze kaarten hetzelfde als bij de gewone ING-creditcard.

Niet langer goedkoop 

ING maakt hiermee het bezit en gebruik van zijn creditcards opnieuw duurder. De vorige kostenverhoging dateert nog maar van twee jaar geleden.

Hierdoor zijn de ING-creditcards niet langer goedkoper in gebruik dan andere creditcards. Met de bekende Visa World Card van ICS bijvoorbeeld ben je ook 4 procent opnamekosten kwijt, maar je betaalt geen minimumbedrag.

Honderd euro pinnen is met de World Card en andere creditcards van ICS dus vijftig cent goedkoper dan met de ING Card.

Daarnaast worden de opnamekosten van de World Card veel lager als je een positief saldo hebt op de kaart. Het is dus slim om voor je op vakantie gaat geld op deze creditcard te storten.

(door Ton Hermans, Creditcardvergelijking, 9 januari 2020)

 

Lees ook: Met welke creditcard is cash pinnen het goedkoopst?