Creditcards vergelijken

Meeste creditcards worden online aangevraagd

Er zijn meerdere mogelijkheden om een creditcard te bemachtigen. De meeste exemplaren worden aangevraagd op internet of rechtstreeks bij een bank.

Dit kunnen we opmaken uit onderstaande hitparade van aanvraagmethoden. Creditcardvergelijking.nl heeft deze lijst samengesteld uit metingen van bureau Verdict Financial.

Hieruit blijkt onder meer dat je een creditcard tegenwoordig het makkelijkst zelf aanvraagt op je computer. Maar veel Nederlanders kiezen nog automatisch de kaart die hun bank ze aanbiedt bij de betaalrekening die ze hebben.

Dat is dan vrijwel altijd een creditcard van de bank zelf, met beperktere mogelijkheden. De maandelijkse bestedingsruimte is bijvoorbeeld vaak lager en je kunt de kaart niet aan een betaalrekening bij een andere bank koppelen. Ook spaarmogelijkheden ontbreken bij deze creditcards.

Kies je een bankonafhankelijke creditcard zoals de Visa World Card, de Mastercard Classic of de ANWB Visa Card, dan heb je deze beperkingen niet. Deze creditcards kun je eenvoudig online aanvragen ongeacht je bank. Dat kan ook via creditcardvergelijking.nl.

Een op de vijf ondervraagden tot slot weet niet hoe hij in het bezit van zijn creditcard is gekomen.

Populairste aanvraagmethoden:

29,9% - online via de pc
24,5% - via de bank
19,1% - weet niet
7,7% - in de winkel
7,7% - per post
4,7% - telefonisch
4,4% - via de mobiel of tablet
2,0% - anders

(door Ton Hermans, 14 oktober 2016; bron: Verdict Financial)