Creditcards vergelijken

NN komt met NFC creditcard

Onlangs lanceerde NN een nieuwe creditcard. Deze NN Creditcard blijkt een interessante nieuw kenmerk te hebben: betalen via NFC.

Nationale Nederlanden biedt de eerste NFC creditcard

NN geeft de creditcard uit samen met ICS Cards. ICS Cards is marktleider in Nederland in de uitgifte van creditcards. ICS Cards geeft onder andere de ANWB VISA, MasterCard Classic en VISA World Card uit en sinds ook de prepaid MasterCard Classic. Het is te verwachten dat al deze creditcards binnenkort draadloos betalen zullen aanbieden.

Draadloos betalen met creditcard

NFC is een protocol waarmee contactloos betalen mogelijk wordt. Hierdoor is het mogelijk om te betalen door de creditcard in de buurt van de betaalterminal te houden. Je hoeft de creditcard dus niet in een betaalautomaat te steken. Het systeem werkt net zoals de OV Chipkaart, waarbij je OV chip dichtbij de betaalpoort houdt om te kunnen betalen. Het is de verwachting dat meer bedrijven en organisaties deze snelle vorm van betalen gaan aanbieden.

Draadloos betalen via telefoon of via creditcard?

Veel nieuwe telefoons bieden ook betalen via NFC aan. Volgend jaar komt vermoedelijk ook Apple in Nederland met betalen via NFC. Bestaande telefoons met Android bieden via Google Wallet al enkele jaren deze service, maar populair is het niet. Uiteindelijk bepaalt de consument welke vorm van draadloos betalen makkelijker is: via een creditcard of via een telefoon.

NN creditcard