Op welke plekken komt een creditcard goed van pas?

Creditcards vergelijken

Met een creditcard kun je in heel veel webshops terecht. Vooral ook in buitenlandse winkels. Bij vliegmaatschappijen en hotelketens is het soms zelfs alleen mogelijk om met een creditcard te betalen.


Online betalen met een creditcard heeft bovendien een belangrijk voordeel: onterechte betalingen zijn relatief gemakkelijk ongedaan te maken. Bijvoorbeeld wanneer er iets niet goed is gegaan met de levering.

Daarnaast kun je ook in heel veel gewone winkels en restaurants betalen met je creditcard. Kijk of je bij de ingang het logo van je creditcard ziet (Visa, Mastercard of American Express).

Als je op vakantie bent, zul je ontdekken dat een creditcard in het buitenland eigenlijk onmisbaar is. Een pinpas is daar meestal nutteloos. In landen als Spanje en de VS is in de supermarkt afrekenen met een creditcard heel gebruikelijk.

Je kunt met een creditcard ook vrijwel overal contant geld opnemen. Wereldwijd zijn er geldautomaten die Visa of Mastercard accepteren. Zo ben je er zeker van dat je altijd cash kunt opnemen als dat nodig is, waar je ook bent.

Een geldautomaat wordt ook wel ATM genoemd. Met de volgende zoekfuncties vind je automaten van ieder creditcardnetwerk:

Visa ATM locator (Engelstalig)
Mastercard ATM locator (Engelstalig)
American Express ATM locator (Engelstalig)


(door Creditcardvergelijking, bijgewerkt 2019)


Lees meer in dit artikel: Waar is een creditcard handig voor?

Lees ook: Hoe betaal ik met een creditcard?