Creditcards vergelijken

ICS verhoogt spaarrente op creditcards

Ton Hermans

04/07/2023

Creditcarduitgever ICS verhoogt deze maand de rente voor spaartegoeden op zijn bekendste creditcards. De spaarrente gaat per 1 juli van 0,5 procent naar 1 procent. (*)

Van een spaartegoed is bij ICS sprake als je minimaal 500 euro op de kaart stort of hebt laten storten. De rente van 1 procent wordt berekend over je totale saldo. Maar dat gebeurt dus pas als er minimaal 500 euro op staat.  

Het maximumsaldo waarover je bij ICS spaarrente kunt ontvangen is 1 miljoen euro. 

Welke creditcards? 

De nieuwe spaarrente geldt voor onder meer de Visa World Card (zowel in standaarduitvoering als in de versie van het Wereldnatuurfonds), de Visa World Card Gold, de Mastercard Classic en de Mastercard Gold

De renteverhoging geldt niet voor de ICS Go Card (prepaidkaart) en ook niet voor de kaarten die ICS verstrekt voor andere banken, waaronder SNS, ASN Bank, Knab, Regiobank en Van Lanschot. 

Creditcard als spaarrekening 

Zelf geld storten op een creditcard kan slim zijn om zo de bestedingslimiet van de kaart te verhogen. Maar je kunt de kaart dus ook als een soort spaarrekening gebruiken. 

De spaarrente van ICS ligt door deze verhoging op hetzelfde niveau als bij moederbedrijf ABN Amro. Dit is waarschijnlijk echter maar van korte duur. ABN Amro verhoogt zijn spaarrente op 1 augustus namelijk van 1 naar 1,25 procent. Het is nu nog niet bekend of ICS die stap zal volgen. (*)

In het verleden is gebleken dat ICS zijn spaarrente minder vaak aanpast dan de grote banken dat doen. Maar daar staat tegenover dat de stap bij een renteaanpassing wel vaak groter is. Ook nu wordt er dus een renteverhoging van een half procentpunt doorgevoerd, terwijl banken dat in kleinere stapjes doen. 

(Redactie Creditcardvergelijking, 4 juli 2023; Bron: ICS Cards, Foto: Shutterstock

* Update 1 november 2023: op 14 november 2023 wordt de spaarrente verder verhoogd naar 1,50%.

Lees ook:

Met welke creditcard kun je sparen?

Meeste creditcards van ICS worden duurder


Bekijk hier alle creditcards van ICS