Creditcards vergelijken

Hoe kan ik een zakelijke creditcard krijgen?

Heb je een bedrijf, dan kan het nuttig zijn om een zakelijke creditcard te nemen in plaats van een gewone creditcard. Je scheidt je zakelijke aankopen dan direct van je privéuitgaven. (*)

Een zakelijke creditcard maakt je administratie en je belastingaangifte meestal een stuk makkelijker. De bekende uitgevers van consumentencreditcards bieden dergelijke kaarten aan, speciaal voor ondernemers.

Deze zakelijke creditcards zijn wel iets duurder dan normale kaarten. Maar ze hebben het voordeel dat ze kunnen worden afgestemd op je bedrijf. Het is bijvoorbeeld mogelijk om meerdere kaarten aan te vragen, met aparte limieten en facturen per medewerker.

Hoe aanvragen?

Een zakelijke creditcard vraag je aan via internet, bijvoorbeeld via Creditcardvergelijking. Maar je onderneming moet wel aan enkele voorwaarden voldoen. Wanneer kom je in aanmerking voor zo'n kaart?


Zakelijke creditcards van ICS: de voorwaarden (**)

Voor een zakelijke creditcard van ICS, de belangrijkste uitgever, geldt geen inkomensdrempel zoals bij particuliere creditcards. Je mag echter geen negatieve notering hebben bij het BKR. En er mag ook geen rechtszaak lopen tegen jou of je bedrijf wegens wanbetaling.

Daarnaast moet je minimaal één jaar ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel en jaarcijfers kunnen overleggen. Is je bedrijf nog geen jaar oud, dan is het wellicht mogelijk om toch een creditcard te krijgen op basis van borgstelling. Hiervoor moet je bellen en overleggen met ICS.

Tot slot ben je minimaal 18 jaar en heeft je bedrijf een permanent adres in Nederland.

ICS geeft diverse zakelijke creditcards uit. Bijvoorbeeld de Visa World Card Business en de Mastercard Business. Beide kosten 35 euro per jaar.


Zakelijke creditcards van American Express

Kaarten van American Express zijn doorgaans iets duurder, maar hebben het voordeel dat er geen vaste bestedingslimiet aan zit. Mocht je zakenreis meer kosten dan verwacht, dan loop je niet zo gauw tegen problemen aan.

Daarnaast heb je bij American Express vijftig dagen om je rekening te voldoen, zonder dat je daar rente voor moet betalen. Ook bij deze grote uitgever moet je minimaal 1 jaar staan ingeschreven bij de KvK en mag je geen BKR-registratie hebben.

American Express legt wel een inkomensgrens. Je bruto-inkomen bedraagt minstens 23.000 euro per jaar voor de eenvoudigste kaart, de Entry Card. Deze kost je elk jaar 50 euro.


Een zakelijke creditcard van je bank

Creditcards van ICS en American Express passen bij je bestaande zakelijke rekening. Overweeg je een creditcard van een van de grote banken, dan kun je die alleen krijgen als je een zakelijke rekening hebt bij die bank. Voor de voorwaarden kun je informeren bij de bank zelf.

(door Ton Hermans, Creditcardvergelijking, 19 november 2019)

* Update mei 2020: een particuliere creditcard van ICS mag je na 1 juli 2020 niet meer gebruiken voor je bedrijf of beroep. ICS heeft dit in zijn algemene voorwaarden opgenomen om witwassen te voorkomen. Ook bij American Express is dit niet toegestaan.

** Update oktober 2020: ICS verlaagt de toelatingseisen. Ook startende ondernemers die nog geen twee jaar staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel komen in aanmerking voor een creditcard. Ze hoeven ook geen jaarcijfers te overleggen. Wel geldt er een aangepaste limiet van €500.
 

Lees ook:

Welke creditcards zijn er voor ondernemers, en wat kosten ze?

Welke voordelen heeft een zakelijke creditcard?


Bekijk hier ons overzicht van de beste zakelijke creditcards.