creditcardvergelijking.nl
HomeBlog Met Welke Creditcard Kan Ik Contactloos Betalen

 Met welke creditcard kan ik contactloos betalen?Met welke creditcard kan ik contactloos betalen?

Contactloos betalen kan ook met creditcards. De nieuwste kaarten hebben de benodigde chip.  

In Nederland is contactloos betalen al op meer dan 100.000 plekken mogelijk. Bijvoorbeeld in supermarkten, op stations en in kantines. Een op de drie betaalautomaten in ons land is er inmiddels geschikt voor.

Contactloos betalen houdt in dat je kleine bedragen tot €25 afrekent door je pasje kort voor de betaalautomaat te houden, tot je een piepsignaal hoort. Net zoals je met de ov-chipkaart doet. Een pincode ingeven hoeft niet. 

Dit kan met de nieuwste bankpasjes, met nieuwe smartphones en met moderne gadgets zoals de Apple Watch. Maar het kan ook met creditcards.

Creditcard met NFC-chip

Je creditcard moet dan wel een zogenaamde NFC-chip hebben. Deze legt draadloos verbinding met een hiervoor geschikte kaartlezer, maar alleen op zeer korte afstand. 

Enkele bekende creditcards hebben deze chip dit jaar gekregen. Bijvoorbeeld de kaarten van de ANWB en de populaire Mastercard Classic. 

Nationale Nederlanden had echter in oktober 2014 de primeur in Nederland met zijn eigen Visacard. De verzekeraar werd op de voet gevolgd door ABN Amro, dat drie zakelijke creditcards van de NFC-chip voorzag. 

Signaallogo op de kaart 

Wil je weten of je huidige creditcard deze chip ook heeft? Kijk dan of er een afbeelding van het signaallogo op de kaart staat. Dat logo zie je ook op geschikte betaalautomaten. Op Visakaarten kan er ook 'paywave' staan, dat komt op hetzelfde neer. 

Zoek je een nieuwe creditcard waarmee je contactloos kunt betalen, kies dan uit het onderstaande lijstje. 

Bezit je al een van deze creditcards maar heeft hij de chip nog niet, dan zal je toekomstige nieuwe exemplaar hem wel bevatten. 

Tot slot: bij het allereerste contactloze gebruik moet de pincode wel worden ingegeven. Zo activeer je deze nieuwe betaalmogelijkheid namelijk.

(door Ton Hermans, 15 oktober 2015)  

* met deze creditcards kun je inmiddels ook contactloos betalen (update mei 2017)